Ik ben gefascineerd door verbindingen.
Delen die niets met elkaar gemeen hebben, verbind ik om een eenheid tot stand te brengen,
niet om tot een functioneel object te komen.
Ik onderzoek verschillende manieren van verbinden, door gebruik te maken van de voor mij specifieke eigenschappen van het materiaal rubber, namelijk dat het soepel, zacht en huidachtig is.
Door delen rubber aan elkaar te schroeven, te klinken, te omwikkelen met draad of door met koord of koperdraad aan elkaar te naaien, komt de verbinding tot stand.

De verbinding doet iets met het materiaal.
Bij het schroeven of klemmen 'vreten', de verbindingscomponenten zich diep in het materiaal en maken putten. Het materiaal wordt ingesnoerd, als het omwikkeld wordt met draad en bij het naaien lijken ritmische steken met gekleurd koord nog meer de aandacht op de verbindingen te leggen. Het gaat dan niet meer over de verbonden delen, maar over de verbinding. Dat is hetgeen ze samen delen en daardoor een logisch geheel gaan vormen. De verbindingen maken/zijn het werk.


Het werk in de grote la is bedoeld om te hangen. Het hangen vormt een verbinding met de ruimte en het werk krijgt zijn uiteindelijke vorm, als ik het installeer op zijn definitieve plek.

verbindingen beeld 02

Meer blogs

Thematic and artistic principles

Thematic and artistic principles

In my work, materiality is telling and all-important. I choose materials that impress. Sometimes through their physical appearance – fragile and vulnerable. Sometimes through their sensory impact – there’s no escaping them. 

» Lees verder